User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: help im just about to set fire to my 03 plate vectra c 2.2 petrol

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    lincolnshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default help im just about to set fire to my 03 plate vectra c 2.2 petrol

    hi every one i have just about had it with my vectra c its a 2003 2.2 petrol we have had the car about 2 years. About 4 months ago i was driving along like you do and all the clocks went down then back up i carried on and didnt think about it to much as time went on its got bad its doing it all the time and when it does it the wipers stop the indicators stop the abs,battery,and spaner light come on.if i turn ignition off then on again its ok for about a minute.i have put it on my diagnostics and it said fault with steering colume module.so i have done all the normal things like checking the abs pump plug and all the plugs as it happens and fuses.so i got a new steering colume module/sim/cim and got car pass to reprogram it all had problem when reprograming it keept dropping out got sorted in end and the cars no differant.now on the diagnostics its saying comunication fault with steering module,comunication fault with abs/eps,and comunication fault with engine control.the clocks are still droping but not as much as they where bit like when it first started happening and the cd player was going off but isnt now im thinking maybe body control module but where do i stop £££££££ apart from that the cars been good just gets abit hairy when you want to pull off the motor way and my indicators stop working and i carnt see how fast im going if anyone can help please do oh and sorry for my spelling ha ha.

  2. #2
    Regular Member hoochydady's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    glasgow
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    hi have u took the ecu off then re plugd it back in? made sure the plugs in tight usualy if its not talking to that many things its a faulty ecu or wire prob i take it u have had a look at your altanator and batt? and all the earth wires?

  3. #3
    Regular Member AndyFoz83's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Wolves
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    hi i had something very simular last week and it was my alternator

  4. #4
    New Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    lincolnshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Unhappy

    yes i have unpluged ecu and checked all earths that i can get to battery new and alternater charging.i think its talking because when i deleate faults and start car its all ok for about 1 to 2 min its like some thing is timing out or getting to hot.when i get rid of the faults just the clocks go down and come straight back up again they do that for about 4 to 5 mins then stay down then the abs,and battery light comes on and i have to switch ignition off and back on again to reset it if i dont i loose my indicators and wipers even when the battery light and abs comes on the car abs works and the battery is charging i carnt work it out any idea anyone

  5. #5
    New Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    lincolnshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    what problems did you get last week all of mine or some of them its funny you should say that because there is a slight oil leak that i have been keeping an eye on right near the alternater.

  6. #6
    Regular Member Ollie's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Towcester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Vectra C Estate (150) Nav

    Trim : SRi

    Engine : 1.9 CDTi (150)

    Year : 2006

    Mileage : 126000

    Default

    Could be a dry joint on the circuit board somewhere inside the ECU? Seen similar things in the past - garage recommend replacing ECU, around £700+... Reconditioned one is cheaper (£150+), the only place I could find to do one years ago was in Leeds...

  7. #7
    Regular Member hoochydady's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    glasgow
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    it sounds like the ecu

    (it all had problem when reprograming it keept dropping out got sorted in end and the cars no differant.now) on the diagnostics if it kept droping out it defo sounds like its the ecu is it u thats clearing the codes? what are u using? if i was u id get it on a vaux diagnostics machine or 1 that can store and run live data readings and drive the car with a lap top system or vaux system and see if it drops comunication and then see what the live recorded readings say just before it dropt out, u say the alt is charging did u do a voltage test making sure it was ok and under load?

  8. #8
    Regular Member hoochydady's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    glasgow
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    hm heres a thread a bit like yours

    http://www.vectra-c.com/forum/showthread.php?t=100120

  9. #9
    New Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    lincolnshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    thanks all for the help i have had a night off from trying to fix it. i am going to double check the battery and alternater asap and see.that thread does sound like mine my EML doesnt come on and the rest of the car runs ok just dials going down and abs/trc and battery lights on i had some one read the codes in the first place with tech 2 and it was steering colume module faulty.so we replaced it and had problem reprograming it with tech 2.so we have tryed the car for a couple of days and still not right.Befor we did any thing the first time not only did the dials go down the indicators,wipers,and cd player used to go off and the head lights came on they dont now just dials and warning lights so geting some where there was only the one fault thow in first place now theres 3 that keep coming back the 3 are comunication fault with abs,comunication fault with steering asist,and comunication fault with engine control.i am useing bosch kts 670 diagnostics at min to try and solve it.it allways goes bad big time on your own car just my look.i will keep thinking and as soon as i sort it i will tell you any more ideas please let me no thanks

  10. #10
    On a Sabbatical
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    rhyl
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    set fire to it probaly save you the heartake and waiting around on this site for replies im on my 3rd vec there built **** compared to stuff like audis but i love em

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Vectra c 57 plate 2.0 turbo petrol whats your thoughts
    By matrix1979 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 19
    Last Post: 14th August 2011, 22:27
  2. 06 plate SRI petrol 44k
    By SRIRob in forum Cars for sale
    Replies: 0
    Last Post: 25th January 2010, 00:18
  3. 52-plate Vectra C SRi 1.8 Petrol - 84K
    By VeronicaTheVectra in forum How much is it worth? (THIS SECTION IS NOW CLOSED)
    Replies: 6
    Last Post: 19th December 2008, 18:30

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •