User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 8 of 8

Thread: Boost Sensor

  1. #1
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Cumbria
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default Boost Sensor

    Can anyone pinpoint where the sensor is on the 3.0 V6 cdti please? I've had the cover off and had a good look round but can't find it. I was going to clean it out as in the How2.

  2. #2
    On a Sabbatical
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    rhyl
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    not sure but on my 2.0t im sure its attached to the acuator right near the turbo little black box with pipes going to it think there vacuum pipes,but wait for more replies before you star taking it apart

  3. #3
    Regular Member Celes's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Slovenia, Koper
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Opel Signum

    Trim : Sport

    Engine : 3.0 CDTI

    Year : 12/03

    Default

    Under the red dot

  4. #4
    Regular Member alanv6's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    weymouth, dorset
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Whats wrong with yours?..

  5. #5
    Regular Member
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Cumbria
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Nothing wrong - done 40k miles and read the how2 - so thought I would see if it needed a clean out. The How2 is not for the V6 though.

  6. #6
    Regular Member alanv6's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    weymouth, dorset
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Id dont see the facination with every body taking boost sensors out and cleaning them for no reason, if it aint broke then dont touch it,..

  7. #7
    Regular Member Celes's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Slovenia, Koper
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats

    Vehicle : Opel Signum

    Trim : Sport

    Engine : 3.0 CDTI

    Year : 12/03

    Default

    Just leave it mate. Unless you're running a box the sensor won't be that fouled. Mine wasn't and I believe it was never removed in 160k miles.

  8. #8
    Regular Member Stuarty's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Aberdeenshire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Mine was in a right state @ 60k easy job to do on the 1.9 dont know what its like on the v6 worth doing though.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. boost sensor on the 120
    By SarahP in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 21
    Last Post: 2nd April 2012, 22:25
  2. Boost Sensor & 10K Boost
    By hebdendave in forum Diesel Engine related
    Replies: 8
    Last Post: 13th February 2011, 17:43
  3. CDTI 150, 10k Boost De-Coked & New Boost Sensor
    By Vaux-Man-G in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 7
    Last Post: 4th January 2010, 12:02
  4. cleaned boost sensor and still shows over boost
    By chowwie in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 2
    Last Post: 14th November 2008, 09:23

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •