User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Results 1 to 8 of 8

Thread: Car kangarooing Help Please!!!!

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Wick
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default Car kangarooing Help Please!!!!

    Hi, I have a 54 plate vectra 1.9 cdti sri 150, took off from tesco carpark today and there was virtually no power in the engine and I was stumbling along like a kangaroo, this went on for a good couple of minutes when suddenly the power came back and the car was going fine for a while then the same thing happened again. The car can be running along fine but very often when I reduce speed and go down the gears the same problem occurs with no power and going along like a kangaroo. The engine electronics indicator keeps coming on as well. There is also strong smell of fumes inside the car as well. Any suggestions?
    Last edited by bigmac; 17th January 2010 at 20:30.

  2. #2
    Regular Member delboy2028's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    grimsby
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    check for air leeks. had this on my car it was an air leek

  3. #3
    Regular Member the-wizard's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Tamworth - ''The Capital of Mercia''
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    sticking egr valve or swirl bar fell off, remove and clean egr, details can be found in the how 2's section. the fumes will probably be coming from the knackered inlet manifold. or as below it could be a combination of both!.
    Last edited by the-wizard; 17th January 2010 at 19:33.

  4. #4
    Admin plasma's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    On the Forum
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    use the 'search' button and look for 3rd injector in the string.. Will most likely be the cause of the problem
    Plasma's Tech2 services are now partially open and able to provide services



    Come Join our new forum Insignia Owners.com for all your Insignia chat and needs

  5. #5
    New Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Wick
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Thanks very much for your help. Hope its a simple/cheap job. It seems to be one thing after another with my Vectra

  6. #6
    New Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    lincoln
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    would any of these faults cause a massive loss of mpg im only getting 40ish MPG and im treating realy nicely i have lack of power below 2000 revs kangarooing the lot

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    stratford upon avon
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Quote Originally Posted by alsinky View Post
    Hi, I have a 54 plate vectra 1.9 cdti sri 150, took off from tesco carpark today and there was virtually no power in the engine and I was stumbling along like a kangaroo, this went on for a good couple of minutes when suddenly the power came back and the car was going fine for a while then the same thing happened again. The car can be running along fine but very often when I reduce speed and go down the gears the same problem occurs with no power and going along like a kangaroo. The engine electronics indicator keeps coming on as well. There is also strong smell of fumes inside the car as well. Any suggestions?

    if the 3rd injector is yellow thats the old one

    new upgraded one is blue

  8. #8
    Regular Member fistymus's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Saltburn-by-the-Sea
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    StatsVehicle Info
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Default

    Could also be the fuel filter, the engine may be starving

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Judder/kangarooing on take off
    By rec in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 0
    Last Post: 26th August 2010, 19:06
  2. kangarooing at 2k rpm when warm
    By waspsno4 in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 7
    Last Post: 9th May 2010, 16:35

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •