User Tag List

Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 24

Thread: spanner light on 5 mines only !!

  1. #1
    Regular Member nigec's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    barnsley
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default spanner light on 5 mines only !!

    As above,
    The yellow car/spanner light sticking out of sunroof, comes on when you first start car up from cold, then goes out after about 5 mins. Starts up first turn and has done through the cold snap we've had. Only seen it for about a week. Not had any problems and car is running fine, Any ideas please ??

    Its a 56 plate cdti 150.
    Last edited by nigec; 17th January 2010 at 15:18. Reason: forgot to state what car

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    West
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    It's most likely you have a faulty glow plug

  3. #3
    Regular Member nigec's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    barnsley
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    How do i check ? is it tech 2 ?

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    West
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    If you know someone with a code reader have the codes read.

  5. #5
    Regular Member nigec's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    barnsley
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Thanks ill ask about.

  6. #6
    New Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Lancashire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Just joined the forums to see if anyone has the same problem I have just came across with my 56 plate Vectra 1.9cdti SRi 150bhp.

    Bingo my problem is also the 'spanner via the sun roof' which has the car ticking over but will not run right away and then suddenly its like an injection of adrenaline. Car then has period of 'no go' and then suddenly clears. I will take it to my independant service garage in the morning for them to take a look at.

    Best Regards
    Allan

  7. #7
    Regular Member OSSY's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Manchester
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    I had exactly same issue over last few weeks - one of the four glow plugs was detached... Very easy fix for me - hope it is for you too...

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    goole
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default egr valve

    i had same with my 56 plate 1.9cdti and it was the egr valve vauxhall qouted 180 mate did job for 100 got part of internet for about 65 quid,cars runs like new now.

  9. #9
    Regular Member nigec's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    barnsley
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Quote Originally Posted by OSSY View Post
    I had exactly same issue over last few weeks - one of the four glow plugs was detached... Very easy fix for me - hope it is for you too...
    Where are they ? How to check ? and how to fix ? thanks.

  10. #10
    New Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Lancashire
    Problems Posted
    0
    Problems Solved
    0
    Best Answers
    0
    Good Answers
    0
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vehicle InfoStats





    Default

    Look forward to the glow plug info to see if one is detatched, car initailly ran like firing on 3 cyclinders then 'fixed' itself then went awol again.

    Looked in owners manual, page 37 suggest's might be diesel fuel filter?

    Will have a look in the morning.

    Best Regards
    Allan

Page 1 of 3 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Loss of power, Engine Management Light, Spanner Light
    By Shadrack in forum Vectra C / Signum Troubleshooting
    Replies: 6
    Last Post: 28th April 2013, 11:22
  2. Problems with Air bag light, ABS, Anti Skid & Spanner light
    By WeDesign in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 4
    Last Post: 4th December 2012, 21:23
  3. Should I Have A Spanner Light aswell as an Engine Light on My Signum?
    By StreetDragster in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 16
    Last Post: 18th August 2012, 11:57
  4. EGR Valve, Engine Management Light & Spanner Light
    By guygreen in forum Engine & Drivetrain
    Replies: 7
    Last Post: 12th December 2010, 20:09
  5. Spanner light 5 times now exhaust gas light
    By davieboy1976 in forum Vectra C / Signum Car Chat
    Replies: 1
    Last Post: 16th September 2009, 01:12

Visitors found this page by searching for:

Nobody landed on this page from a search engine, yet!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •